Welpen

Informatie

Leeftijd: 7 t/m 11 jaar

Opkomst: Elke zaterdag van 10.00 tot 12.00

Leiding: Francis Nijenhuis, Nienke Fijnvandraat, Stijn Meppelink en Tijs Ooms.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wat zijn Welpen

Ben jij 7-11 jaar?

Welpen zijn kinderen tussen de 7 en de 11 jaar oud. Ze doen elke week wat anders. Samen met de leiding gaan ze elke week wat leuks doen. Soms gaan de welpen vuur maken, soms knutselen, soms een speurtocht lopen, soms koken. Maar het allerbelangrijkste is dat de welpen altijd heel goed samenwerken.

Nieuwe dingen doen en leren.

De welpen doen veel leuke dingen en vaak nieuwe dingen. En als jij iets goed kan kun jij de leiding helpen om dit aan anderen te leren. Zo helpen de welpen elkaar om samen beter te worden.

In de jungle.

Welpen gaan elke weer op pad in de Jungle. Ze werken vanuit het verhaal van Rudyard Kipling "Junglebook". De welpen zijn de wolvenjongen die samen de jungle gaan verkennen samen met de bewoners van de jungle. Zoals Hathi de grote olifant die veel weet en verhalen verteld over de jungle. Of met de Bandar Log, de apen uit de jungle die heel leuk kunnen spelen, een beetje raar doen maar heel goed samenwerken. Ook is daar Baloe de grote beer, Baloe weet veel van de jungle en kan heel lekker koken. En met Chill de wouw, een vogel die boven de jungle vliegt en daar alles ziet en goed kan helpen. Met al deze junglebewoners hebben de Welpen hele gezellige opkomsten.

Kampen

De welpen gaan gedurende het jaar ongeveer 3 keer op kamp. Twee kampjes zijn kleine kampjes van één of twee nachten, de welpen slapen dan in een gebouw of tent. Het zomerkamp is in de zomervakantie en duurt ongeveer een midweek. De welpen slapen dan in een groepsgebouw.