Scouts

Leeftijd: 11 t/m 15 jaar

Opkomst: Elke zaterdag van 13.00 tot 16.00.

Leiding: Gerben Aalberts, Albert Regeling en Alja Boertjes

Wat zijn Scouts

Ben jij 11-15 jaar?

Naar buiten! Trek de deur achter je dicht en ga de wereld verkennen. Ben je in de leeftijd van elf tot vijftien jaar kom dan bij de scouts. Op deze leeftijd wordt actie van je verwacht! Varen op je eigen vlot. Koken op je eigen vuurtje. Staan op je eigen benen. Ontwikkel je eigen mening. En wat kun jij van Scouting verwachten? Vooral veel plezier, je eigen avontuur creëren en vrienden voor het leven ontmoeten. En natuurlijk elk jaar een waanzinnig leuk zomerkamp!

Steeds zelfstandiger
Als je net scout bent - op je elfde jaar ongeveer - helpt de leiding nog veel. Naarmate je ouder wordt, beslis je steeds meer zelf. Welk programma doen we de volgende maand? Wie zet de speurtocht uit? Hoe krijgen we geld bij elkaar om te abseilen? Waar gaan we heen op zomerkamp? Je wordt steeds zelfstandiger bij Scouting.

Op ontdekkingsreis
Het is duidelijk: plezier is het belangrijkst bij Scouting. Met veel plezier ga je me andere scouts op ontdekkingsreis. Je ontdekt je zelfstandigheid, neemt beslissingen, kiest je eigen route. Je leert dat je andere scouts iets kunt leren. Je verlegt je grenzen op een avontuurlijke manier. Hoe ouder je wordt, hoe minder leiding je krijgt, hoe zelfstandiger je zelf wordt. Bij Scouting ontwikkel je je talenten. Bij Scouting gaan plezier en ontdekken dus samen.